lottanblogg

Mobilt lärande, digitalt berättande och kreativt lärande

Scratch maj 4, 2015

Filed under: 2it026,Uncategorized — lottan1 @ 7:31 e m
Tags:

Så satt vi där framför skärmen, jag och min son. Jag, som är enastående i att planera och ha kontroll och min son som bara vill kasta sig ut i det okända och ta för sig, fippla runt lite, prova på och lära sig…

JAG hade bestämt att vi skulle lära oss först genom att se lite youtubeklipp om Scratch. Det tyckte INTE min son var en bra plan. Han gjorde annat under tiden.

Så gick det någon vecka och jag pillade på med mina uppgifter, mest teoretiska, kollade in hur andra la upp arbetet med scratch och tittade på film, läste och funderade. När alla teoretiska uppgifter var klara (lektionsplaneringen, lärarhandledningen samt rapporten om datalogiskt tänkande och makerkulturen) så kände jag mig redo. Jag hade en idé, gjorde en Storyboard med både det narrativa och medierna representerade. Det var mycket bra för att hålla den röda tråden. Jag har nämligen tänkt använda min första digitala berättelse i Scratch som grund till min lektionsplanering. Medan jag satt och fipplade med Scratch kom min son och satte sig, alldeles stilla och tittade vad jag gjorde, tyckte att det såg roligt ut. SÅ…NU är vi båda redo att ta klivet, fast vi kom dit på olika sätt:)

En reflektion efter drygt halva produktionen: Jädrans så mycket jobb för så lite!!! Jag tröstar mig med att det nog går MYCKET fortare sen när man behärskar verktyget. Det är ju en sak om man kan ändra planen lite eftersom men när man är ett planeringsfreak så går det inte lika lätt. Nu ville jag ju ha en bild på Globen och då måste det vara just det, och laglig ska den vara också. Då tar det tid…..

Hej hopp / Lotta

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s